7 неща, които да обсъдите с вашия сватбен фотограф

Във вашия специален ден избраният фотограф ще ви следва, ще бъде там за всеки важен момент 🙂

Ще ви види как се приготвяте, ще ви види как вървите по пътеката, ще види емоцията на лицето ви и сълзите в майчините очи.

КАКВО ДА КАЖЕТЕ НА ВАШИЯ СВАТБЕН ФОТОГРАФ?

От началото до края вашият фотограф ще бъде там, така че ето някои полезни съвети, които да му помогнат, а вие  да се отпуснете и да се насладите на деня.

1. ГРАФИКЪТ ЗА ДЕНЯ

Графикът на деня и местоположението позволява на фотографа да планира деня си така, че е на правилното място в точното време. Сватбения фотограф трябва да е крачка напред, за да може да заснеме тази перфектна снимка.

2. ЖЕЛАНИ КАДРИ

Ако искате семейни снимки или групови снимки, уведомете вашия фотограф, решете кои важни снимки искате и се уверете, че има достатъчно време, за да ги направите. Колкото повече хора и колкото повече снимки искате, толкова повече време отнема, така че се уверете, че има достатъчно време.

Может да накарате шаферите да ви помагат да доведат правилните хора за нужните снимки.

Ако имате визия или сте харесали снимки в интернет за вашата сватбена фотосесия, изпратете ги на фотографа, за да може на място да ви насочва как да застанете, за да се доближите максимално до търсените пози.

3. ПОДРОБНОСТИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО

Особено ако присъстват много хора, снимки на важните и най-близки роднини, които трябва да бъдат наблюдавани и заснемани във важните моменти.

Ако имате гости или членове на семейството, които изпитват силно притеснение да бъдат заснемани и не искат да бъдат заснемани или имат проблем със светкавицата на фотоапарата, уведомете вашия фотограф, за да се опита да се съобрази с тях.

Ако има някакви неудобни семейни обстоятелства, уверете се, че вашият фотограф е наясно, така че когато става въпрос за снимки и позициониране на хора, това да не е неудобно или трудно.

4. ПОДРОБНОСТИ

Вие ще прекарвате много време в организация на вашата сватба и изпипването на всеки детайл – декорация на масите и ресторанта, избора на цветя, късметчета за хвърляне, табелки и всякакви други детайли, чрез които ще покажете вашия стил. Тези детайли могат да бъдат пренебрегнати или пропуснати от фотографа, в зависимост от това кой резервирате, тъй като според индивидуалностите на някои хора може да считат, че тези детайли не са толкова важни, за да бъдат запечатани на снимки. Така че,  не забравяйте да кажете фотографа си дали искате да заснемете и тези типове снимки.

5. ОБЛЕКЛО

Попитайте вашия фотограф какво е обикновеното му облекло. Също така кажете му, ако имате конкретна тема или стил, и искате и неговото облекло да съвпада с нея.

6. ИЗНЕНАДИ

Изненадите са чудесни за гостите и половинката ви, но винаги е по-добре да разкриете тайната за тях на вашия фотограф, за да бъде на точното място и да ги улови от най-добрия ъгъл.

7. ОТПУСНЕТЕ СЕ И СЕ НАСЛАДЕТЕ

След като сте планирали и обсъдили всичко с фотографа в деня на сватбата ви просто се насладете на деня! Отпуснете се, цялото планиране и подготовка е за този ден, оставете вашия фотограф да си свърши работата, колкото по-спокойни сте, толкова по-щастливи ще се чувствате и ще се забавлявате. Всичко това ще нправи по-добри  и по-естествени сватбените ви снимки.

 

Ако желаете да обсъдим възможността аз да съм вашия сватбен фотограф, може да се свържете с мен от тук: Контакт

Също така може да разгледате примерни цени и пакети тук: Цени за сватбена фотография

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *