В статията ще разгледам само кувертите и различни популярни ресторанти и места за провеждане на Сватби, без да се спирам на други сватбени разходи, за които може би ще направя отделни статии.

Важно е да кажа, че споделям информацията на база лични впечатления, както за цени, така и за начин на комуникация и предоставяне на офертата.
Комуникацията съвсем не е без значение когато се организира едно важно събитие, тъй като това е предварителна индикация какво може да очаквате да се случи ако имате някакви проблеми или затруднения при организацията или в деня на събитието. например обещават Ви оферта и не Ви я изпращат, звъните 5 пъти след това, за да питате какво се случва – ясно е, че ако имате някакъв проблем вместо да ви съдействат максимално бързо и да влязат в ролята на Ваш партньор ще трябва да ги гоните и да хабите излишни нерви.

Както може би вече сте прочели от статии на други колеги или уебсайтове със сватбена тематика, препоръката е да започнете организацията на сватбата поне една година предварително.
Според мен обаче тази препоръка важи само, ако се спрете на някой „сватбарски“ ресторант или място за провеждане на сватби, тъй като повечето малки ресторанти и хотели изобщо ще откажат да ви дадат оферта от толкова рано с извинението, че цените постоянно скачат и не могат да предвидят каква оферта да ви дадат.
Лично за мен тази практика е малко странна и неразбираема, но всеки преценява как да води и организира бизнеса си.

Ето и конкретна информация за ресторанти и цени: